Vegetarisk röd currygryta

, ,

Efter en härlig helg är det åter måndag. Men nu är det ju min första hela vecka som föräldraledig så då måste jag erkänna att måndagar känns lite härligare. Jag är en sån person som gillar måndagar i och med att det börjar en ny vecka, nya grejjer att göra och lite en nystarta. men såklart njuter jag ännu mer när jag får vara hemma med Noel istället för att gå upp kl 5 och åka till jobbet.

Idag vaknar vi dessutom hemma hos mamma eftersom David hade superbowl-kväll hemma hos oss igår. Eller inatt kanske man ska säga. Så istället för att lyssna på grabbiga skrik och känna fritösos i hela huset så tog jag med mig Noel till mamma och hade myskväll. Härligt!

Här kommer dagens vegetariska middagstips!

Vegetarisk röd currygryta

Vegetarisk röd currygrytaVegetarisk röd currygryta (4-5 port)

Ingredienser
2 röda lökar
5 stjälkar selleri
4 morötter
0,25 vitkålshuvud
0,5 broccoli
3 paprikor
2 msk röd currypasta
2 burkar kokosmjölk
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
Fisksås
Lime

4-5 port ris

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Skala och skär löken i smala båtar. Strimla sellerin. Skala och slanta morötterna. Strimla vitkålen. Dela ner broccolin i små buketter. Kärna ur och dela ner paprikorna. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs lök tillsammans med currypasta så löken blir mjuk. Tillsätt sedan selleri, morötter, vitkål, broccoli och paprikor och låt fräsa några minuter innan du tillsätter kokosmjölk, vatten. Buljongtärningar och en skvätt fisksås. Låt koka upp och småputtra ca 10 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar samt skal och saft från limen.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *