Ugnspannkaka med morötter och kesoröra

,

Idag är det måndag och vi styr bilen mot landet. Vi ska åka till Davids föräldrar landställe och bara he härlig semester ett par veckor. Det ska bli så härligt oh vi hoppas på finväder. Det brukar bli mycket god mat, långa promenader, kalla bad och kortspel på kvällen. Mysigt!

Men innan jag packar klart det sista och åker norrut tänkte jag ge er ett vegetariskt middagstips. Det blir en ugnspannkaka med morötter och äpple som serveras med en kesoröra med fetaost. Enkel mat som kräver lite arbete. Gör gärna dubbel sats och gör en rejäl plåt och frys in det som är över. Det går snabbt att värma från fryst och är så gott!

 

Ugnspannakak med morötter och kesoröraUgnspannkaka med morötter och kesoröra (4 port)

Ingredienser
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
3 ägg
250 g morötter
1 litet äpple

1 dl keso
150 g fetaost
0,5 dl créme fraiche
Gräslök

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Vispa ihop salt, mjöl och hälften av mjölken. Tillsätt sedan äggen och resten av mjölken och vispa ihop. Kärna ur äpplet och riv grovt. Grovriv även morötterna och rör ner äpple och morötter i smeten.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form och ställ in i ugnen ca 25 minuter.
Rör ihop keso med smulad fetaost, créme fraiche och hackad gräslök och krydda med örtsalt och svartpeppar.

Ugnspannakak med morötter och kesoröra

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.