Tortellinicarbonara med gröna ärtor

, , ,

När jag har frågat om vad i saknar på bloggen så har jag fått återkoppling på mer enkel och snabb vardagsmat. Och från början hade jag lite mer det tänket på bloggen men har kanske tappat lite av de där snabba rätterna som räddar vardagen. Så nu ska jag bli bättre på att dela med mig av sådana recept. Och vi börjar med denna variant på carbonara där jag använt tortellini istället för spaghetti samt pimpat upp den med lite gröna ärtor. Så dagens middagstips är en tortellinicarbonara med gröna ärtor!

Tortellinicarbonara med gröna ärtor Tortellinicarbonara med gröna ärtor

Tortellinicarbonara med gröna ärtor (4 port)

Ingredienser
500 g tortellini med ost
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
2 ägg
100 g parmesanost
200 g gröna ärtor
1 gul lök
2 pkt bacon (á 140 g)

Gör såhär
Koka tortellinin. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök och vitlök så det blir mjukt. Lägg åt sidan på en tallrik. Strimla bacon och stek den knaprig i den heta stekpannan. Finriv parmesanen. Vispa ihop ägg, grädde och hälften av osten. Krydda med svartpeppar och cayennepeppar.
Lägg i ärtorna i pastavattnet sista minuten och häll sedan av pastavattnet (spara 2 dl för att eventuellt spä med). Blanda sedan pastan med lök, vitlök, bacon och gräddblandningen. Servera och toppa med resten av osten.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *