Söndagslistan: mysiga middagar, schlagerpass och chili con carne (barnmat)

,

Vad tycker ni egentligen om söndagslistan? Ska den vara kvar? Tycker ni den ska förändras? Är det ett roligt inslag? Nu har jag denna veckovisa lista återkommande i några månader och tänkte kolla vad ni tycker om den. Lämna gärna en kommentar vad du tycker 🙂

Veckan som gått: Mysiga middagar, häng på öppna förskolan, bad med kusinerna, promenader i vårvädret och ännu fler middagar. Man får sammanfatta detta som en mycket härlig vecka. Nu befinner vi oss på väg hem från Göteborg då Noels syssling Majken har haft namngivning idag. En jättehärlig helg med släkt och vänner!!

Veckans bästa frukost: Nu har vår jordgubbskille tagit plats utanför centrum vilket innebär ca 100 m från vårt hus. Så nu är bärsäsongen igång och det är bara passa på att njuta. Så det har blivit en hel del jordgubbar till frukost denna vecka och jag ser fram emot ännu mer färska bär. Det ska vi unna oss i sommar!

Veckans bästa: I tisdags hade vi förlovningsdag och under tiden jag var och tränade gjorde David en finfin trerätters. Så när jag väl kom hem stod det toast skagen och mousserande på bordet och därefter följde sparrisrisotto och glass. Lyxigt att bli överraskad!

Veckans träning: Denna vecka var vi på schlagerpasset på Friskis! Det var ett roligt gympapass med massa bra schlagerlåtar, mycket peppigt!

Veckans inspiration: Jag är väldigt inspirerad av andra influencers och samlar på mig alla tips och råd jag kan om branschen. En av dessa källor är podcasten ”We are influencers” som Influencers of Sweden har. Mycket häftiga människor med coola karriärer! Här hittar du senaste avsnittet (som jag inte har hunnit lyssna på ännu).

Veckans barnmat: Numera får Noel lite mer bitar i maten så då testade jag att göra chili con carne och det tycker han mycket om. Ibland när han är lite mer kinkig med bitar tar jag bara en gaffel och mosar lite extra.

Chili con carne (ca 10 port)

Ingredienser
3 dl ris
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten paprika
1 burk krossade tomater (á 500 g)
Svartpeppar
Ett stänk cayennepeppar
1 burk kidneybönor (á 240 g avrunnen vikt)
0,5 dl neutral olja

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka paprikan. Hetta upp lite olja i en stor kastrull. Fräs köttfärsen med lök och vitlök. Ha sedan i paprika, krossade tomater, svartpeppar och cayennepeppar.
Låt koka 20 minuter och tillsätt sedan bönorna. Mixa slätt och rör ner oljan och riset.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *