Sesammarinerad ryggbiff med broccoliwok

, ,

I samarbete med Gårdssällskapet

Godmorgon underbara läsare! Här sitter jag och gör mig redo för sista fredagen på denna föräldraledighet. Jag ska gå till öppna förskolan och där ska jag träffa ett gäng härliga vänner och familj. Sen blir det lunch innan åter till huset och fortsätta renovering. Idag blir det målning av badrum och fortsättning i kök. Det är roligt och hittills rullar det på bra 🙂

Men innan jag gör någonting annat ska jag ge er ett nytt recept tänkte jag. Det är en saftig ryggbiff med krispig broccoliwok. En riktig höjdarrätt med mycket smak och lätt att laga. Varsågoda!

Sesammarinerad ryggbiff med broccoliwok

Sesammarinerad ryggbiff med broccoliwok (3-4 port)

Ingredienser
750 g ryggbiff i skivor med kappa
4 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 tsk honung
Ett par nypor chiliflakes
2 vitlöksklyftor

3 msk sesamfrö

Broccoliwok:
3 stånd broccoli
1 röd lök
250 g champinjoner
400 g morötter
1 röd chili
1 vitlöksklyfta

Gör såhär
Blanda soja, sesamolja, honung, vitlök och chiliflakes i en skål. Skär köttet till 2 skivor och lägg i marinaden. Låt det marinera kallt, gärna några timmar. Vänd köttet några gånger under tiden.
Dela ner broccoli i små buketter. Skala och skär löken i smala båtar. Dela ner champinjonerna. Kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccoli ett par minuter innan du tillsätter lök, champinjoner, chili och pressad vitlök och låter fräsa några minuter till. Häll på en del av marinaden och krydda med salt och svartpeppar.
Ta upp köttet ur marinaden och strö på salt och sesamfrö på båda sidor. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek köttet på hög värme ca 1 minuter på båda sidor. Låt sedan köttet vila ett par minuter och skär sedan i skivor och servera med woken.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *