Saftiga burgare med örtaioli och picklad rödlök

,

I samarbete med Gårdssällskapet

Idag är det fredag! Jag har nu hunnit jobba i två veckor och då är det dags för semester 😉 skämt åsido så gav jag David en resa i 30-årspresent och jag bokade den långt innan jag visste när jag skulle börja jobba igen. Så nu blev det två veckors jobb, sen två veckors semester och sen jobb igen. Men det känns som en välbehövlig avkoppling mitt i allt! Det ska bli så härligt med sol, bad och vila.

Så nu bär det strax av mot jobbet och jag tänkte ge er ett supersmarrigt recept dagen till ära! Den här burgaren med örtaioli, krispiga grönsaker och picklad rödlök blir en alldeles utmärkt fredagsmiddag! Varsågoda 🙂

Saftiga burgare med örtaioli och picklad rödlök

Saftiga burgare med örtaioli och picklad rödlök (7-8 port)

Ingredienser
1 kg nötfärs
360 g tärnad bacon
Worcestershiresås
Tabasco

Snabbpicklad rödlök:
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
3 små rödlökar

Örtaioli:
3 dl majonäs
2 msk olja
En rejäl näve blandade örter
2 vitlöksklyftor

7-8 port pommes
Tomater
Sallad

Gör såhär
Börja med löken. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen minst en timme.
Sätt på ugnen på 200 grader. Häll ut pommes på en plåt och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen och låt stå ca 20 minuter (tills det fått fin färg) och rör om då och då.
Finhacka örterna och lägg i en skål/bunke tillsammans med olja och mixa ihop med stavmixer. Blanda örtblandningen med majonäsen och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skiva tomater. Skölj salladen.
Hacka baconet och blanda med nötfärs. Blanda ner worcestershiresås och tabasco och krydda med salt och svartpeppar. Forma till 7-8 hamburgare. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek burgarna på båda sidor så de får fin färg och blir genomstekta.

Share

2 comments on “Saftiga burgare med örtaioli och picklad rödlök

  1. 10 oktober, 2017 at 19:33

    Örtaoli det lät ju gott på burgaren. Puckad rödlök är ju också gott!!! Tur man kan snabbpickla
    Kram Kajsa

    • 16 oktober, 2017 at 07:13

      Ja, det blev en riktig hit med örtaioli! Hoppas du testar burgare för den blev magiskt god 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *