Rödbetssoppa med apelsin, koriander och ingefärskeso

, , ,

Ny månad innebär nytt tema på Månadens gröna som jag bidrar till varje månad. Nu är det fantastiska Annie på Vegokäk som står för värdskapet och temat är baljväxter. Det är något jag använde ofta, speciellt när jag lagar vegetariskt. Och på senaste tiden har vi ätit en hel del soppa här hemma och likaså även denna gång. Och för att göra den här soppan lite mer mättande, godare och tjockare konsistens så har jag i röda linser. Sen toppar jag den med ingefärskeso med sting. Så otroligt gott!

Rödbetssoppa med koriander, apelsin och ingefärskeso

Rödbetssoppa med apelsin, koriander och ingefärskeso (6 port)

Ingredienser
1 kg rödbetor
4 potatisar
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
En nypa chiliflakes
3 msk malen koriander
1,5 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl torkade röda linser
1 stor apelsin

3 dl keso
En bit ingefära

Gör såhär
Skala och tärna rödbetor, potatis, lök och vitlök. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och koriander ett par minuter. Tillsätt sedan potatis, rödbetor, vatten, buljongtärningar och linser. Låt koka ca 20 minuter. Mixa sedan slätt och smaka av med skal och saft från apelsinen, salt och svartpeppar.
Riv ingefäran och blanda med keson. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera soppan med keson.

Share

2 comments on “Rödbetssoppa med apelsin, koriander och ingefärskeso

  1. 26 februari, 2017 at 13:39

    Jag missade minsann ditt bidrag på något vis! Stort tack! Riktigt snyggt är det också <3

    • 26 februari, 2017 at 14:43

      Tack <3 Så snyggt och gott med rödbetor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *