Pumpapasta med fetaost och bönor

,

Dags för en ny vecka att börja och jag är laddad. Efter en lugn helg på landet har jag ny energi i batterierna och ser fram emot en vecka med jobb, glöggmys, hemmafix, 30-årsfest, julfirande med släkten och lite annat smått och gott 🙂 Härligt!

I helgen åt vi en mumsig pumpapasta till lunch och den tänkte jag bjuda er på idag. Det fick bli en lunchpasta på det vi hade i kylen och då blev det pumpa, jordärtskockor, fetaost, bönor och annat mumsigt. Resultatet blev gott och för den som önskar lite mer krämighet (läs jag!) kan man gärna servera en klick créme fraiche till.

Pumpapasta med fetaost och bönor

Pumpapasta med fetaost och bönor Pumpapasta med fetaost och bönor (8 port)

Ingredienser
8 port pasta
700 g pumpa
500 g jordärtskocka
4 vitlöksklyftor
2 tsk torkad timjan
En rejäl klick smör
1 lime
460 g blandade bönor (avrunnen vikt)
300 g fetaost

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Koka pasta enligt anvisningarna. Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpan i ca 1,5 cm stora tärningar och lägg i en ugnssäker form. Skala och skär även jordärtskockorna i tärningar och lägg i formen. Ringla över olivolja och tillsätt pressad vitlök samt timjan och blanda runt. Krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
Skär fetaosten i tärningar.
När pastan kokat klart, tillsätt rikligt med smör och blanda sedan ner pumpan tillsammans med skal och saft från limen, bönor och fetaost. Krydda med salt och svartpeppar och servera direkt.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *