Potatisknyten med soltorkad tomat och fetaost

, ,

Just nu känns det som livet går i 180 och jag försöker bara hänga med. Senaste två veckorna har vi varit på visning, budat, skrivit kontrakt på hus, rensat, städat och fotat lägenhet, varit på 2-årskalas samt examensfirande, lagt ut lägenhet till försäljning, haft en veckas semester i Nice, varit på middag, haft kompletterande besiktning, mannen har fått fast anställning, tvättat massor av kläder och nu ikväll har vi varit och kollat på huset och mätt lite och så. I övermorgon åker vi till landet för att fira midsommar där. Så känner mig rätt ostrukturerad, försöker få ner allt som ska göras på todolistor och samtidigt bor vi hemma hos mamma tills visningarna är klara och så.

Mitt i allt kom jag på att jag har ju inte gjort något recept till veckans vegetariska middag som även är mitt bidrag till månadens gröna med tema färskpotatis. Så i vanliga fall brukar ju måndagens recept komma på morgonen men eftersom jag precis svalde middagen (se recept nedan) så kommer det först nu. Men det är fortfarande måndag!  Och det var värt väntan för det blev urgott!

Potatisknyten med fetaost och soltorkad tomat Potatisknyten med fetaost och soltorkad tomat

Potatisknyten med soltorkad tomat och fetaost (4 port)

Ingredienser
1 kg färskpotatis
10 st soltorkade tomater
4 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
300 g fetaost
1 msk pressad citron
50-75 g smör

Basilika
Gräslök

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader eller tänd grillen. Tvätta potatisen och koka i saltat vatten ca 20 minuter (så den är nästan klar). Häll av och låt ånga av.
Hacka soltorkade tomater. Strimla purjolöken. Finhacka vitlök. Tärna fetaosten.
Ta  fyra ark meddubbel aluminiumfolie och lägg på bänken. Lägg på potatis, soltorkad tomat, vitlök, purjo och fetaost. Avsluta med att ringa över lite olja, pressad citron och klicka på smör. Krydda med salt och svartpeppar och stäng knytena. Ställ in i ugnen alternativt på grillen ca 10 minuter. Öppna upp och strö på hackade örter och servera.

 

Share

4 comments on “Potatisknyten med soltorkad tomat och fetaost

  1. 20 juni, 2017 at 20:54

    alltså det här ser ju bara FÖR najs ut. måste lätt testa till sommarens alla kommande grillningar!

    • 21 juni, 2017 at 13:21

      Kul att du gillar det! Det blev riktigt smaskigt 😀

  2. 25 juni, 2017 at 14:56

    Det här måste testas nu i sommar! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *