Ostfylld lövbiff med rotfruktsstomp

, ,

I samarbete med Gårdssällskapet

Nu är vi på väg till Arlanda eftersom vi ska på semester till Nice idag. Det ska bli sååå härligt! Men innan vi lämnar landet tänkte jag de er ett nytt mumsigt recept. Jag har gjort detta på innanlår som jag skivat tunt men det går såklart lika bra att köpa färdig lövbiff direkt så är det bara köra igång. Receptet åt vi för ett tag sedan därav avsaknad av dagsljus på bilden men sen hade den legat kvar i receptbanken. Så varsågoda!

Ostfylld lövbiff med rotfruktsstomp

Ostfylld lövbiff med rotfruktsstomp (6 port)

Ingredienser
1,1 kg innanlår
Några msk dijonsenap
15-25 skivor ost

Rotfruktsstomp:
600 g kålrot
600 g rotselleri
600 g potatis
400 g morot
1 dl hackad persilja
Rivet skal från 1 citron

Sås:
3 dl vatten
2 dl créme fraiche
1 tsk soja

Gör såhär
Skala och skär rotfrukterna i grova bitar och koka dem mjuka i saltat vatten.
Skär innanlåret i tunna skivor. Lägg en skiva i taget mellan två lager plastfolie och banka ut de så skivorna blir större och tunnare. Hyvla ostskivor. Bred på ett tunt lager senap på lövbiffen och lägg på en ostskiva på ena halvan. Vik ihop lövbiffen.
Mosa de färdigkokta rotfrukterna med en potatisstomp eller ballongvisp. Finhacka persiljan och blanda ner den och rivet citronskal och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek lövbiffen ett par minuter på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg lövbiffen åt sidan och gör såsen i stekpannan. Ha i vatten, créme fraiche och soja och låt koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *