Örtpaella med chorizo och räkor

, , , ,

I samarbete med Gårdssällskapet

Imorgon bär det åter till Sverige och vi känner oss välförberedda för en intensiv vecka med att slutföra renoveringen i huset och sen nästa helg så FLYTTAR VI! Kan fortfarande inte fatta att vi snart bor i vårt hus. Magiskt! Så nu har vi laddat batterierna och känner oss peppade.

Så innan jag glider ut till poolen och samlar på mig några soltimmar och ännu mera D-vitamin tänkte jag ge er en superduperrecept! Den här paellan blev jättegod och med både örter, räkor och chorizo blev det mycket smak. Hoppas ni testar denna goding!

Örtpaella med chorizo och räkor

Örtpaella med chorizo och räkorÖrtpaella med chorizo och räkor (4-6 port)

Ingredienser
400 g chorizo
170 g skalade räkor
0,5 dl olivolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Ett par nypor chiliflakes
0,5 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 pkt saffran (0,5 g)
3 dl paellaris
1 burk krossade tomater (á 400 g)
4-5 dl kokande vatten
2 kycklingbuljongtärningar
1 paprika
1 burk kikärter
1-2 dl hackade färska örter
1 citron till servering

Gör såhär
Skiva chorizon. Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olivoljan i en traktörpanna och stek chorizo. Krydda med salt och svartpeppar. Ha sedan i lök, vitlök, chiliflakes, paprikapulver, tomatpuré och saffran och låt fräsa med ett par minuter. Ha sedan i ris, tomater, vatten och buljong. Koka upp och låt sedan småputtra under lock ca 15 minuter.
Kärna ur och hacka paprikan och blanda ner i pannan tillsammans med kikärtorna som får puttra med 2-3 minuter. Finhacka örterna och blanda ner tillsammans med räkorna. Smaka så riset är klart och smaka av med salt och svartpeppar.

Örtpaella med chorizo och räkor

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *