Om Sandra

Jag som skriver denna blogg heter Sandra Callermo och min största passion är mat. Jag uppskattar råvaror av god kvalitet, gärna svenska och ekologiska, och jag älskar att skapa något nytt när jag är i köket. Allt från en snabblagad soppa till måndagsmiddagen till en rejäl baconinlindad burgare till fredagsmyset, allt mellan en glamorös trerättersmiddag till nyår till en fräsch frukostsmoothie – kort sagt goda och nyskapande recept för alla delar av livet.DSC_0158

Lyckligt gift, med en McDonald´s karriär i ryggen, började jag plugga i Uppsala hösten 2010. Jag hade ingen klar bild av vad jag ville bli eller ens vad jag ville jobba med. Ekonomi kändes som en bra grundutbildning och studentlivet visade sig passa mig utmärkt med mycket vänner, långa studietimmar och en hel del roliga fester. I mars 2012 var jag i mitten av mina ekonomistudier. Jag studerade på heltid, hade två extrajobb och tre ideella engagemang men ändå kände jag att jag vill börja med något nytt. Jag funderade lite och kom snart fram till att det vore roligt att ha en blogg och att den skulle kunna handla om mat. Jag har alltid tyckt om mat, både äta och laga, men mitt intresse var egentligen inte så mycket mer än så. Sagt och gjort, jag startade Sandras matkrypin. Mina fotokunskaper var nästintill obefintliga men jag ägde en systemkamera som vi fått i bröllopspresent så det var bara börja fota. Kreativiteten i köket tog fart och det var svårt men roligt att fota maten. Sedan det där första receptet (med ett hemskt foto i dåligt ljus) har jag utvecklats mycket både genom mina recept och foton och jag har hittat min stora passion. Sedan det där första inlägget i mars 2012 har jag inte lagat samma middag mer än en gång (bortsett från någon tacotallrik då och då) och jag vet nu att jag vill jobba med mat på heltid.

2014 testade jag att utesluta gluten ur min kost och det resulterade i ett nästintill eksemfritt liv. Efter 25 år av kortisonsalvor, allergitester och mjukgörande krämer hittade jag äntligen något som faktiskt fungerade. Till en början kändes det lite bökigt och svårt att veta vad man kan äta och inte men ganska snabbt lärde jag mig och idag finns en uppsjö av glutenfria alternativ och kunskapen om gluten blir allt större. Visst kan det vara tråkigt att inte kunna välja vad man vill på menyn när man är på restaurang men det är värt det alla dagar i veckan för att slippa de elaka eksemen. Så många av  mina recept är glutenfria men det finns även en hel del recept som innehåller gluten i arkivet.

Idag arbetar jag med offentlig upphandling av livsmedel på Menigo Foodservice och bloggen tar upp stor del av min fritid. Jag tänker på mat majoriteten av mina vakna timmar och direkt när lunchmatlådan är uppäten börjar jag fundera på kvällens middagsrecept. Jag trivs bra med mitt jobb och det har gett mig en fot in i rätt bransch och nu är frågan vad nästa steg blir. Drömmen är att få arbeta med att skapa recept, sprida inspirationsglädje i köket och arbeta med uppdrag som handlar om att laga, styla, fota och äta mat.