Mathavresallad med sesampanerad halloumi

, ,

En ny vecka är här och jag har sååå mycket energi efter den här långhelgen med massa fint väder, härligt umgänge med vänner, drinkar, husfix och såklart min fina babyshower, Wow, vilken helg! Så nu är batterierna laddade och jag ska inleda veckan med att ge er ett nytt recept. Mer om veckans planer får ni veta lite senare idag när det inlägget kommer upp.

Idag blir det en snabblagad middag som består av en enkel matvetesallad och sesampanerad halloumi som är sååå god! Den här maten passar utmärkt när det är varmt ute och man vill laga något mättande som kan njutas av på uteplatsen. Om man är såsälskar som jag kan man gärna servera med en klick majonäs eller yoghurtsås.

Mathavresallad med sesampanerad halloumi

Mathavresallad med sesampanerad halloumi Mathavresallad med sesampanerad halloumi (2 port)

Ingredienser
200 g halloumi
1 ägg
1 dl sesamfrön

2 port mathavre
1 grönsaksbuljongtärning
1 broccoli
1 tomat

Vinägrett

Gör såhär
Dela ner broccolin i små buketter. Koka mathavren i en lite större kastrull med en buljongtärning istället för salt. Låt koka 5 minuter och lägg sedan i broccolin och lägg på locket så den ångas med sista 5 minutrarna. När den kokat klart kan du hälla på vinägrett efter smak och låta stå och svalna lite.
Skär halloumin i skivor och vänd i uppvispat ägg och sedan sesamfrön. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin så den får fin färg.
Skär tomaten i tunna klyftor och vänd ner med mathavren. Servera mathavresalladen med halloumin och eventuellt srirachamajonäs.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *