Laxburgare med mangosalsa och fetaostkräm

,

Laxburgare är riktig fredagsmiddag om du frågar mig. Det går ju att göra en enklare variant som passar till vardags men den här med mangosalsa och fetaostkräm lämpar sig bäst för helgmyset här hemma. Vi älskar laxburgare och det blir ju så saftigt och gott! Och passar utmärkt med de fräscha, fruktiga tillbehören. Vi serverade även pommes till våra burgare, grymt gott!

Laxburgare med mangosalsa och fetaostkräm Laxburgare med mangosalsa och fetaostkräm

Laxburgare med mangosalsa och fetaostkräm (4 port)

Ingredienser
500 g laxfileér
0,5 gul lök
2 msk potatismjöl

Mangosalsa:
1 mango
1 avocado
0,5 röd lök
1 chili
0,5 lime
0,5 kruka koriander

Fetaostkräm
75 g fetaost
2 dl créme fraiche
1-2 vitlöksklyftor

Bröd
Sallad
Tomat
Pommes

Gör såhär
Finhacka laxen och lägg i en bunke. Skala och finhacka löken och lägg ner i bunken tillsammans med potatismjöl, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda och forma till 4 burgare.
Skala och kärna ur mango och avokado och skär i tärningar. Skala och finhacka rödlök, Finhacka chili och koriander. Blanda ihop mango, avokado, lök, chili, koriander samt skal och saft från limen. Krydda med salt och svartpeppar.
Rör ihop smulad fetaost med pressad vitlök och turkisk yoghurt. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna så de får fin färg på varje sida. Servera sedan med mangosalsa, fetaostkrämen, sallad, tomat och bröd.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *