Lammtacos med tomatsalsa och avokadokräm med fetaost

, ,

I samarbete med Gårdssällskapet

I december blir det mer bakning och söta recept än mat. December är den månad då jag absolut bakar mest på hela året. Och varje gång påminns jag att jag gillar att baka och under nästa år ska jag försöka göra det lite mer. Nu kan jag ju även baka med Noel som “assistent” och det är jag fram emot <3

Idag tänker jag dock blanda upp alla bakrecept med ett riktigt smarrigt middagstips. Det är lammtacos som jag serverar med tomatsalsa och avokadokräm. Hoppas ni vågar testa denna nya variant av fredagstacosen.

Lammtacos med tomatsalsa och avokadokräm med fetaost

Lammtacos med tomatsalsa och avokadokräm med fetaostLammtacos med tomatsalsa och avokadokräm med fetaost (3 port)

Ingredienser
800 g lammkarre i skivor med ben
1 msk tomatpuré
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
0,5 tsk chiliflakes
2 dl vatten

Tomatsalsa:
2 tomater
1 liten rödlök
0,5 kruka koriander
0,5 lime
1 msk olivolja

Avokadokräm:
1 avokado
75 g fetaost
0,5 dl créme fraiche

Salladsärter
Nachos

Gör såhär
Hetta upp rikligt med olja i en stekgryta och bryn köttet så det får lite färg. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt sedan tomatpuré, kanel, spiskummin, paprikapulver, koriander och chiliflakes och låt fräsa en minut till innan du tillsätter vatten. Sänk till låg/medeltemperatur och lägg på locket. Låt småputtra 2 timmar.
Under tiden kan du göra tomatsalsan. Tärna tomaterna fint och skala och finhacka löken. Finhacka koriander. Blanda ihop tomat, lök, koriander, skal och saft från limen samt olivolja. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Kärna ur och skala avokadon och mosa med en gaffel. Smula ner fetaosten och rör ner créme fraichen. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime.
Strimla salladsärterna.
När köttet kokat klart kan du fiska upp köttbitarna och dra bort benen. Strimla köttet och lägg tillbaka i grytan och koka ihop 5 minuter utan lock.
Servera kött, salsa, kräm och salladsärter på nachochips.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *