Hasselnötstryffel

,

Idag och imorgon ska vi möblera om på jobbet och vi ska få nya arbetsplatser så vi ska jobba hemma. Som tur är så har det lugnat ner sig lite på jobbet inför jul så jag kunde unna mig lite sovmorgon (alltså att inte gå upp kl 5) och nu har jag ätit smarriga äggmackor i soffan.

Innan jag ska återgå till jobb tänkte jag ge er ännu ett smarrigt recept på julgodis. Det blir en mörk hasselnötstryffel. Gör en omgång nu och ha i frysen inför jul. Ta fram strax innan servering 🙂

Hasselnötstryffel Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel (ca 40 st)

Ingredienser
400 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
50 g hasselnötter

100 g hasselnötter

Gör såhär
Hacka chokladen. Finhacka 50 g hasselnötter. Häll grädden i en kastrull och koka upp den. Dra sedan av från värmen och rör ner chokladen. Rör sedan ner de hackade hasselnötterna och ställ smeten kallt. Under tiden kan du finhacka resten av nötterna. När smeten svalnat kan du rulla bollar och rulla sedan i nötterna och låt stå kallt.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *