Grönkålspasta med citron och frön

, ,

Godmorgon och välkomna till en ny vecka! Den här veckan är det fullt ös sedan börjar det bli lite mer luftigt i kalendern vilket känns skönt. Det är roligt med allt som ska hinnas med och alla vi ska träffa men det kan bli lite för mycket också. Men en vecka till klarar vi!

Eftersom det är en ny vecka tänkte jag även dela med mig av ett nytt vegetariskt recept. Jag är periodare på grönkål och nu har jag det både i sallad, matlagning och smoothie. Här kommer en smarrig grönkålspasta med citron som går snabbt att laga och blir supergott!

Grönkålspasta med citron och frön Grönkålspasta med citron och frön

Grönkålspasta med citron och frön (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
250 g grönkål
2 vitlöksklyftor
3 dl créme fraiche
2 msk grönsaksfond
2 dl riven parmesan
0,5 dl pumpakärnor
0,5 citron

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Rosta pumpakärnorna i en torr traktörpanna.
Plocka grönkålen från den hårda stammen och riv/skär i mindre bitar. Hetta upp olja i en traktörpanna och stek grönkålen ett par minuter tillsammans med pressad vitlök. Häll sedan på créme fraiche, 2 dl pastavatten och grönsaksfond. Låt koka upp och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Tillsätt sedan riven parmesan samt cest och saft från citronen och smaka av med kryddor. Häll av pastan och blanda med såsen. Servera direkt och toppa med fröna.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *