Fetaostpaj med champinjoner och tomatsallad

, ,

Just nu sitter vi förhoppningsvis i huset i Nice och äter frukost (eller så har vi fått sovmorgon) och planerar vad vi ska göra idag – blir det poolen, stranden eller kanske någon utflykt? Som ni förstår har jag alltså tidsinställt det här inlägget eftersom jag är på semester. Men det är ju roligt att bloggen håller igång när jag är borta, om än med lite lägre aktivitet. Och eftersom det är måndag är det ju ett nytt vegetariskt recept på menyn! Idag blir det en glutenfri fetaostpaj med champinjoner som serveras tillsammans med en härlig tomatsallad.

 Fetaostpaj med champinjoner

Fetaostpaj med champinjoner och tomatsallad

Ingredienser
2,5 dl havregryn (glutenfria)
2,5 dl majsmjöl
150 g smält smör
1 dl créme fraiche

Fyllning:
300 g fetaost
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
250 g färska champinjoner
2 stjälkar selleri
1,5 msk torkade örter

4 ägg
1 dl crème fraiche
1,5 dl mjölk

Tomater
Spenat
Basilika

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, majsmjöl, smält smör, créme fraiche och ett par nypor salt till en deg och tryck sedan ut i en smörad pajform. Förgrädda skalen 12 minuter tills den börjar få lite färg.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär champinjonerna i mindre bitar. Strimla sellerin. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs champinjonerna några minuter så vätskan kokar bort, tillsätt sedan lök, vitlök och chili och fräs 2 minuter till. Ha i sellerin och stek 1 minut till.
Lägg svampröran i en skål och blanda med smulad fetaost och örter. Blanda sedan ihop ägg med créme fraiche och mjölk och krydda med salt och svartpeppar.
Lägg fetaostfyllningen i pajskalet och häll sedan på äggstanningen. Grädda i ugnen ca 30 minuter och låt sedan svalna ca 10 minuter. Servera med tomatsallad.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *