Citronpannacotta med ingefärssmulor

Idag är det lördag och den stora dagen är här när vi ska på bröllop. Jag ser så mycket fram emot det och hoppas att min kropp ska må bra och att jag ska känna mig pigg så det kan bli en lång härlig kväll fylld av dans och god mat. Noel ska ju vara med så det blir spännande att se om han gillar bröllop och hur mycket springande det blir efter honom. Tror plattan kan bli vår räddning när hans tålamod börjar ta slut. Återkommer med rapport 😉

Så dagen till ära tänkte jag fira med ett smarrigt efterrättsrecept. Den här citronpannacottan blev sååå god och ingefärssmulorna på toppen gjorde det där lilla extra.

Citronpannacotta med ingefärssmulor Citronpannacotta med ingefärssmulor

Citronpannacotta med ingefärssmulor (5-6 port)

Ingredienser
3 gelatinblad
1 vaniljstång
2 citroner
7 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker

Ingefärssmulor:
1 dl vetemjöl
1 d havregryn
0,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
1 msk malen ingefära
En nypa salt
75 g smör

Lemon curd

Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Häll grädde, socker, en urskrapar vaniljstång+frön, skal från 2 citroner och saft från 0,5 citron. Låt koka upp och låt sedan sjuda 2 minuter. Dra av från värmen och rör ner de urkramade gelatinbladen. Fördela i 5-6 glas och ställ sedan i kylen minst 4 timmar.
Gör sedan ingefärssmulorna. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, strösocker, vaniljsocker, ingefära och en nypa salt i en bunke fördela ner smöret i tärningar. Blanda ihop till en grynig massa med fingrarna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen ca 7-8 minuter så det börjar få färg. Låt sedan svalna.
Servera pannacottan med en klick lemon curd och ingefärssmulorna.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.