Chili con carne

, ,

Nu är det heeelg! Det är ju alltid härligt med några dagar ledigt och denna helg innebär att jag snart ska tillbaka till jobbet för 3 veckors jobb innan jag går på föräldraledighet. Jag ska nämligen vara hemma med Noel i vår och sen går det över i nästa föräldralaledighet i juni. Så snart blir det inge jobb för mig på minst 1,5 år, det känns lite märkligt. Men min förhoppning är att jag ska ägan mig åt bloggen och företaget när tillfälle ges. Vi får se hur allt går ihop!

Men nu över till dagens recept som är en perfekt gryta till helgen – nämligen chili con carne! Jag gör lite olika varianter varje gång jag gör chili con carne men denna gång ser receptet ut som följer.

 Chili con carne

Chili con carneChili con carne (8 port)

Ingredienser
500 g nötfärs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 röda chili
3 msk tomatpuré
1,5 msk spiskummin
1 msk torkad oregano
1 msk paprikapulver
2 burkar krossade tomater (á 500 g)
3 dl rött vin
1 msk kinesisk soja
2 kanelstänger
2 msk koncentrerad kalvfond
2 burkar bönor
1 paprika
En rejäl näve hackad persilja
Lime

8 port ris
Créme fraiche
Nachos

Gör såhär
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och hacka paprikan. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs lök, vitlök och chili tills det mjuknar. Tillsätt sedan nötfärs, tomatpuré, spiskummin, oregano och paprikapulver och stek några minuter. Tillsätt sedan krossade tomater, vin, soja, kanelstänger och kalvfond. Låt koka upp och låt sedan småputtra ca 1 timme under lock. Tillsätt sedan bönor och paprika. Låt koka 5-10 minuter till och smaka sedan av med salt, svartpeppar och pressad lime. Koka riset enligt anvisning.
Servera grytan med ris, créme fraiche och nachos.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *