Broccolipaj med paprika

, ,

Hur fantastiskt är det inte med en riktigt god paj till middag? En krispigt pajskal som du fyller upp med massor av goda grönsaker, ägg, mjölk och/eller grädde och ost och gräddar så den får sådär snygg färg. En broccolipaj! Du låter den svalna något och serverar med en sallad och resterna skär du i bitar och sparar till lunchlådan. Gottigott!

Broccolipaj med paprika

Broccolipaj med paprika

Ingredienser
Pajskal:
2,5 dl rena havregryn
2,5 dl majsmjöl
150 g smält smör
1 dl créme fraiche

Fyllning:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 broccoli
4 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
3 dl riven ost

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, majsmjöl, smält smör, créme fraiche och ett par nypor salt till en deg och tryck sedan ut i en smörad pajform. Förgrädda skalet 12 minuter tills den börjar få lite färg.
Skär paprikorna i skivor. Dela ner broccoli i små buketter.
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk tillsammans med hälften av osten. Krydda med salt och peppar. Blanda ihop paprika, resten av osten och broccoli och lägg i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i 20 minuter. Lägg sedan på folie och sätt in den ca 20 minuter till.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *